Kontakt: 70 60 59 81 - SMS: 30 14 14 24 - mail: support@sn-service.dk

FAQ

Support.
Genstart computeren.
Computeren starter men der er sort skærm.
Computeren er langsom.
Der er ingen lyd.
Musemarkøren hopper/ustabil.
Kan ikke komme på Internet.
Hvad er forskellen mellem en virus og en orm.
Hvad er malware.

Hvordan ved jeg om jeg har virus eller spyware.


Hvad bør jeg gøre hvis mit virus program melder at jeg har virus eller spyware.


Vil en virus fjernelse få min computer til at arbejde hurtigere.

Hvad er kritiske system opdateringer.

Hvordan ved jeg at min computer er sikret mod virus.


Support.

SN-Service yder telefonisk, mail og chat support.
Klik her for at se hvordan du kommer i kontakt med SN-Service.

Hvis du endnu ikke har modtaget svar inden for tidsperioden på 24 timer, har jeg sandsynligvis ikke modtaget mailen. Prøv venligst at skriv
igen ved at klikke her.


Genstart computeren.

Det bedste råd er oftest de mest simple.

Virker din computer ikke som normalt, så prøv at genstarte og se om det hjælper.Computeren starter men der er sort skærm.

Tjek at skærmen er tændt (lys i diode-lampen) og at kablet mellem computeren og skærmen sidder ordentligt.

Sluk og tænd skærmen.På nogle skærme findes der en Auto knap, prøv at trykke på den.

Prøv evt. med en anden skærm.

Hvis computeren bipper, noterer bip-sekvens og tjek i manualen til computeren. Det er normal RAM eller grafikkort problem.Computeren er langsom.

Scan harddisken.

Kør en defragmentering.

Opdater computeren.

Genstart computeren.Der er ingen lyd.

Tjek i enhedshåndteringen at lydkortet er rigtig installeret. Tjek under Start, Programmer, Tilbehør, Underholdning, Lydstyrke at der er skruet op for volumen.Musemarkøren hopper/ustabil.

Ved optisk mus prøv en anden musemåtte.

Ved kugle-mus prøv at rense kuglem med sulfo-vand og ruller i musen med isopropyl alkohol, kan købes hos Matas mv.Kan ikke komme på Internet.

Tjek alle kabler sidder ordentligt fast i computeren, skærm og evt. vægudtag.

Kontroller om du kan komme på evt. netværksdrev eller netværksprinter.

Kan andre på samme netværk heller ikke komme på Internet, kan det evt. prøves at genstarte routeren/modemmet.Hvad er forskellen mellem en virus og en orm.

En virus er et program, er gemmer sig og kopierer sig selv i et andet program, dvs. spredes fra en fil i systemet og fra computer til computer. Desuden kan den være programmeret til at slette eller beskadige data.

Orme anses generelt for at være en delmængde af virusser, men med nogle vigtige forskelle. En orm er et delprogram, der kopierer sig selv, men som ikke inficerer andre filer. I stedet installerer den sig selv en gang på en computer og leder så efter en måde, som den kan sprede sig til andre computere.

Når det handler om virusser, oprettes der flere inficerede filer på computeren, jo længere tid det tager, inden virussen bliver opdaget. Orme skaber
derimod kom en forekomst af sin kode. Og til forskel fra en virus, er ormens kode fritstående. Med andre ord er en orm en separat fil, mens en virus er en opsætning med kode, som placerer sig selv i eksisterende filer.Hvad er malware.

Malware er et fællesnavn for programmer, der er udviklet til at udføre en uautoriseret og ofte skadelig hændelse. Virusser, bagdøre. keyloggere, tyveri af adgangskoder og andre programmer med trojanere, Word- og Excel-makrovirusser, bootsektorvirusser, scriptvirusser (batch, windows shell, java, osv.) og trojanere, crimeware, spionprogrammer og annonceprogrammer er nogle eksempler på, hvad sabotageprogrammer kan dække over.

Tidligere var det nok at kalde noget for en virus eller en trojansk hest, men inficeringsmetoderne og vektorerne blev udviklet, og ordene virus og trojanere er ikke længere nok til at definere alle de typer af sabotageprogrammer, der findes.Hvordan ved jeg om jeg har virus eller spyware.

Tegn på at din computer har en virus kan være:

At den er blevet sløvere end normalt.
Ikke i stand til at åbne programmer.
At den har pop-up samt anden uventet opførelse.

Den eneste måde at finde ud af det er ved at scanne for virus. Hvad bør jeg gøre hvis mit virus program melder at jeg har virus eller
spyware.

Det bedste du kan gøre, er at fjerne infektionen så hurtigt som muligt.

Venter du med at fjerne infektionen, kan det føre til dårligere ydelse, sikkerheds problemer og i ekstreme tilfælde tab af data.Vil en virus fjernelse få min computer til at arbejde hurtigere.

Højest sandsynligt. Virus, spyware og malware bruger ofte ekstra system ressourcer, hvilket kan sløve en computer gevaldigt.Hvad er kritiske system opdateringer.

Disse inkluderer forskellige system opdateringer, oftest til styresystemet. Større software udviklere som f.eks. Microsoft, Adobe og Java arbejder hårdt på hele tiden at holde deres systemer sikret og beskyttet mod angreb.Hvordan ved jeg at min computer er sikret mod virus.

Det er næsten umuligt at være 100% sikret mod virus angreb, men man kan dog tage sig visse forholdsregler.

At sikre sig at ens operativ system er helt opdateret, samt at sikre sig at man har et fuldt opdateret anti virus program er den bedste måde at holde sit system virus frit.